Plenković: “Sad je bitno” – izabrali smo prave ljude i program za budućnost Hrvatske

Zagreb, 21.04.2021. - Sjednica Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" u proširenom sastavu. Na fotografiji Andrej Plenković. foto HINA/ HDZ/ ml

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković rekao je u srijedu da program za lokalne izbore – “Sad je bitno” – sintetizira sva ključna postignuća u proteklih nekoliko godina istaknuvši i kako su kroz njega izabrali prave ljude i program za budućnost Hrvatske na lokalnoj razini do 2025.

“Naš program ‘Sad je bitno’ sintetizira sva ključna postignuća u proteklih nekoliko godina”, rekao je Plenković prije početka sjednice Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” u proširenom sastavu.

Na sjednici, uz kandidate za zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića i župana Primorsko-goranske županije Garija Cappellija, putem video linka sudjeluju i kandidati za gradonačelnike Rijeke, Osijeka i Splita – Josip Ostrogović, Ivan Radić i Vice Mihanović.

Navevši kako se izborni program za lokalne izbore temelji na četiri ključna načela, Plenković je pojasnio kako se temelji na načelima stalnog i sustavnog dijaloga između Vlade i županija, udruge gradova te hrvatske zajednice općina. Također, temelji se na načelima funkcionalne decentralizacije, fiskalne decentralizacije te na načelu partnerstva i projektne suradnje.

Istaknuo je i kako kroz program “Sad je bitno” žele staviti naglasak na daljnji ravnomjerni regionalni razvoj, na pitanja demografske revitalizacije, socijalne uključenosti, infrastrukture te kvalitetnijeg života svih stanovnika.

“Kroz program ‘Sad je bitno’ izabrali smo prave ljude i pravi program za budućnost Hrvatske na lokalnoj razini od 2021. do 2025.”, poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica rekao je da na predstojećim lokalnim izborima HDZ s punim pravom očekuje dobre izborne rezultate i pobjedu na tim izborima jer se, među inim, bore za rješavanje onih pitanja koje hrvatski građani u svakom kutku zemlje smatraju bitnim.

Izrazivši zadovoljstvo što će mu i utemeljitelji HDZ-a danas dati snažnu podršku, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović istaknuo je da su oni u izazovnim i teškim vremenima imali hrabrosti krenuti zajedno sa dr. Franjom Tuđmanom u stvaranje Republike Hrvatske.

Poručio je i kako želi Zagreb učiniti gradom u kojem najbolji pobjeđuju a najslabiji su zaštićeni.

Kandidat za primorsko-goranskog župana Gari Cappelli rekao je da je u ovom trenutku tri milijarde kuna vrijednost projekata u toj županiji istaknuvši da nije bilo “nikad veće investicije i nikad kvalitetnijeg pristupa i razumijevanja za tu županiju te ljude koji u njoj žive”.