Plenković s predstavnicima hrvatske zajednice u New Yorku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković doputovao je u New York na zasjedanje 72. Opće skupštine UN-a. Odmah po dolasku u SAD  sastao  se s predstavnicima hrvatske zajednice.

“Drago mi je da smo prilikom posjeta New Yorku u organizaciji našeg veleposlanstva i konzulata i stalnog predstavništva pri UN-u imali mogućnost susresti se s predstavnicima Hrvata koji žive u SAD-u i to ne samo ovdje u New Yorku nego i iz drugih država. Čak su došli predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa iz Los Angelesa, Hrvati iz Washingtona, Philadelphie, Houstona, niza gradova”, rekao je Plenković.

“Ovo je trenutak kad želimo okupiti sve one koji žele dati doprinos svojoj domovini”, istaknuo je premijer dodajući kako američki Hrvati to doista čine s puno entuzijazma.

“Rijetke su hrvatske obitelji koje nemaju nekoga na nekom od kontinenata i zato mi je osobno uvijek drago vidjeti tu vrstu topline i želje da i oni više približe sebe domovini, a i da promoviraju Hrvatsku što je to moguće više ovdje u Americi”, rekao je premijer.

Premijer Plenković  je danas pozvan na radni doručak koji glavni tajnik UN-a Antonio Guterres  priređuje za šefove državnih izaslanstava. Hrvatska je jedna od 128 država koje su potpisale dokument o reformi svjetske organizacije.

Pred Općom skupštinom UN-a govor će danas održati 37 političara. S najviše zanimanja očekuje se nastup američkog predsjednika Donalda Trumpa.