Plenković s Bandićem razgovara o zagrebačkim projektima

Premijer Plenković susreo se sa gradonačelnikom Milanom Bandićem

Premijer Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak, uoči sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, da će razgovarati o svim projektima koji su dobri za Zagreb i Zagrepčane.

“Razgovarat ćemo o svim projektima koji su dobri za Grad Zagreb i Zagrepčane, gdje su bitni resori iz Vlade koji podržavaju te projekte”, rekao je Plenković novinarima u Banskim dvorima, navodeći kao primjer zagrebački “rotor”.

Dodao je da takve sastanke Vlada vodi s brojnim županima i gradonačelnicima te da mu je drago što postoji veliki interes za glavni grad.

Sastanku je nazočan i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je ustvrdio da njegovo ministarstvo radi na provjeri zakonitosti zagrebačkog GUP-a bez ikakvog politikanstva.

“Prostorni plan je donijela Gradska skupština, GUP donosi Gradska skupština. Na nama je da provjerimo jesu li sve procedure napravljene po zakonu”, kazao je Štromar.

Dodao je da tu nema nikakvog politikanstva te je iskazao sigurnost da o tome nitko neće njega kao političara pitati jer na utvrđivanju zakonitosti GUP-a u ministarstvu rade stručne službe.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da njegovo ministarstvo trenutno ulaže oko 700 milijuna kuna u Zagreb, u obnovu “rotora” i nabavku autobusa.

“Sada dogovaramo, unutar sadašnjeg operativnog programa, nabavku novih tramvaja, obnovu autobusnog kolodvora te projekt novog prometnog ulaska u Zagreb”, rekao je.

Na pitanje ucjenjuje li Bandić Vladu potoporom njegovih zastupnika u Hrvatskom saboru Butković je odgovorio kako on za to ne zna.