Plenković: Rugvica kao primjer

Dan Općine Rugvica

Premijer Andrej Plenković u subotu je, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Rugvice, pohvalio rezultate koje je ta općina ostvarila proteklih godina.

“Riječ je o manjoj općini po broju stanovnika, ali i o općini koja je u proteklih 25 godina imala priljev stanovništva, ali i prava rješenja za one koji u njoj žive. Zaposlenost se povećala 25 posto, postali ste središte poduzetništva i gospodarstva”, kazao je Plenković na svečanoj sjednici održanoj povodom Dana općine Rugvica.

Načelnik Rugvice Mato Čičak pohvalio se brojnim projektima koja je općina realizirala u proteklih godinu dana kao što su Designer Outlet Croatia, dječni vrtić, besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola.

“Proteklih godina ostvarili smo brojne investicije i projekte, sve uprihodovano uložili smo u mlade, školstvo, sport, kulturu i to će nam i dalje biti smjernica”, najavio je Čičak.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je Rugvica jedna od najperspektivnijih općina Županije. Iskoristio je i priliku od premijera zatražio pomoć oko izmjene mreže hitne medicine u Zagrebačkoj županiji.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja i nagrade najboljim učenicima i studentim Rugvice , kao i istaknutim građanima. Sklopljen je i Sporazum o suradnji i Povelja o prijateljstvu između Grada Sta
rog Grada i Općine Rugvica.

Svečanoj sjednici nazočilo je i više ministara, saborskih zastupnika, brojni načelnici i gradonačelnici.