Plenković razgovarao sa Sandrom Perković

Izvor: Vlada RH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u srijedu najuspješniju hrvatsku atletičarku Sandru Perković, s kojom je razgovarao o statusu hrvatske atletike općenito, kao i o pripremama za nadolazeća natjecanja, stoji u službenom priopćenju iz premijerova ureda.

Predsjednik Vlade čestitao je Sandri Perković na fantastičnim uspjesima i zahvalio joj na njezinom doprinosu promociji Hrvatske te izrazio svesrdnu podršku hrvatskom športu, naglasivši kako je Vlada povećala izdavanja za šport i nagrade za športaše.

“Premijer Plenković istaknuo je da Središnji državni ured za šport kontinuirano surađuje sa svim športskim savezima i udruženjima kako bi omogućio hrvatskom športu mjesto koje zaslužuje”, zaključuje se u službenom priopćenju iz ureda predsjednika Vlade RH.

Sandra Perković je na najbolji mogući način najavila još jednu uspješnu sezonu početkom ožujka na mitingu u Splitu, gdje je sa hicem od 69,13 metara postavila najbolji svjetski rezultat. Pred najboljom svjetskom bacačicom diska ove su godine dva izazova: pohod na peti uzastopni naslov europske prvakinje na atletskom EP-u, koje će u kolovozu biti održano u Berlinu, te pohod na sedmi uzastopni trijumf u Dijamantnoj ligi, u kojoj pokazuje svoju nadmoć od 2012. godine.