Plenković prije Predsjedništva HDZ-a o ‘oporbi’ u stranci

Tema sastanka Predsjedništva HDZ-a ponovno je Istanbulska konvencija, zbog koje premijer Andrej Plenković ima oporbu i u vlastitim redovima.

Po drugi put u tjedan dana okupio je stranačko vodstvo kako bi ih uvjerio da Hrvatska treba ratificirati konvenciju, o kojoj bi vlada mogla odlučivati na sjednici u četvrtak.

Uoči sastanka Predsjedništva stranke, šef HDZ-a Andrej Plenković Novoj TV je rekao kako će “sve biti dobro, sto posto”. Poručio je i kako nije istina da je trećina stranke protiv njega.

Željko Reiner ranije danas izjavio je kako će premijer Plenković objaviti informaciju o izjavi koja će pratiti Istanbulsku konvenciju.

“Vjerojatno danas, možda, nakon Predsjedništva HDZ-a”, kazao je Reiner te dodao kako ne očekuje buru na Predsjedništvu već “konstruktivnu raspravu”. Na pitanje hoće li zastupnici HDZ-a o ratifikaciji Istanbulske konvencije glasovati po savjesti, Reiner je kazao: “Danas prvo moramo imati Predsjedništvo pa Središnji odbor i Nacionalno vijeće, a potom ćete biti upoznati sa stavom”.