Plenković: Postigli smo solidne rezultate u svim područjima

Na dnevnom redu Vlade je i uredba o indeksu razvijenosti i odluka o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti.

Zahvaljujem svima na angažmanu i radu, mislim da smo s obzirom na sve okolnosti koje smo imali ove godine postigli solidne rezultate u svim područjima, kazao je premijer na početku sjednice.

Osudio je napad na Hrvate u Sonti u Vojvodini.

“Uložili smo prosvjednu notu, pozivamo Srbiju da zaštiti svoje građane koji su hrvatske nacionalnosti a žive u Srbiji”, poručio je Plenković.

Kad je riječ o Sloveniji, premijer je još jednom naglasio potrebu dijaloga te pozvao da se susjedi suzdrže od jednostranih odluka i primjene arbitražne presude od 29. prosinca.

“Očekujem od Slovenije da se suzdrži od jednostranih poteza i tako izbjegnu bilo kakav mogući incident”, rekao je Plenković.

Vlada Republika Hrvatska na svojoj će sjednici ukinuti Odluku o obavljanju poslova odnosa s javnošću kojom bi se se tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik zabranilo angažiranje PR stručnjaka odnosno tvrtki.

Na dnevnom je redu i uredba o indeksu razvijenosti i odluka o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti te odluka o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u ovoj godini.

Kujundžić: Mene se ne može uljepšati
Uoči sjednice Vlade novinari su uobičajeno ispred Banskih dvora ministre dočekivali kako bi ih pitali o različitim aktualnim temama pa je jedno od pitanja bilo i kane li angažirati PR stručnjake i agencije.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je gotovo neprestano na meti kritika zbog stanja u resoru, novinarima je rekao da on neće angažirati PR agencije zaključivši: “Mene se uljepšati ne može”. (Hina)