Plenković: Parlamentarna većina podržat će poreznu reformu

FaH

Premijer Andrej Plenković najavio je, nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, da će u srijedu predstaviti treći dio porezne reforme koalicijskim partnerima i uvjeren je da će ona dobiti podršku u Saboru.

“Ministar Marić predstavio je konture porezne reforme, mi ćemo o njoj razgovarati s predstavnicima parlamentarne većine u srijedu potom ćemo o detaljima izvijestiti javnost”, rekao je premijer Plenković koji nije htio ići u detalje oko reforme. Nije htio otkriti što će biti sa smanjenjem PDV-a.

Pohvalio se kako je njegova Vlada do sada rasteretila gospodarstvo za 4 milijarde kuna što je, tvrdi, znatno pridonijelo gospodarskom rastu, potrošnji te tome da je veliki dio građana imao veće prihode. Treća će faza, kaže, postići slične efekte.

“Nekada koristimo u šali da neki potezi Vlade trebaju voditi računa o interesima malog čovjeka. Mislim da je smjer velikog dijela izmjene poreznih zakona usmjeren da ostavim oveće prihode onima koji dio veći dio košarice troše na hranu i režije”, poručuje premijer te dodaje da Vlada čini sve kako bi efekti porezne reforme bili najkorisniji onima koji primaju najmanje.

Dodaje da su stručnjaci koji rade na reformi jako kompetentni te da je uvjeren da će članovi parlamentarne većine podržati reformu.

Na Predsjedništvu se također pričalo o nagodbi za Agrokor, temi koja je, kaže Plenković, zadnjih dana nestala s radara. Ponavlja da je nagodba vrlo pozitivna stvar. Pohvalio se i najavama ministra turizma Garija Cappellija da bi ova turistička sezona trebala biti bolja nego prošlogodišnja, kao i da su svi makroekonomski pokazatelji pozitivni.