Plenković: Pad HDZ-ovog rejtinga očekivan je s obzirom na aferu koja je izbila prošli tjedan

Nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a, na kojoj je predstavljen predizborni program stranke, koji će javnosti biti predstavljen sutra, premijer Andrej Plenković rekao je kako HDZ-ov program nosi naslov Sigurna Hrvatska, te da će ga sutra prezentirati. 

“Usvojili smo strategiju za izbore, a svi su puni energije za to da idemo po obnovljeno povjerenje hrvatskih birača. Intenzivirat ćemo kampanju, siguran sam u pobjedu”, rekao je Andrej Plenković.

Kada je u pitanju pad HDZ-ovog rejtinga, kaže kako je u pitanju očekivan pad.

“Ovo je mala oscilacija, ali očekivana s obzirom na aferu koja je izbila prošli tjedan”, rekao je Plenković. 

Rekao je kako je ova vlada konsolidirala javne financije. 

“Minimalna plaća bit će 4250 kuna, a prosječna tisuću eura. Povećali smo prosječnu plaću u ovom mandatu za 1150 kuna, minimalnu za više od 750 kuna, a ova vlada je konsoilidirala javne financije. Mi smo zadržali kreditni rejting, a povrh većeg europskog proračuna osigurali smo dodatnih 10 milijardi za oporavak od krize”, rekao je Plenković. 

Kazao je kako će u novoj vladi biti manje ministarstava.

“Broj ministarstava smanjujemo, da bismo bili efikasniji u pružanju usluga građanima. Ovaj program iskoristit će trenutak da zemlju učinimo još boljom i da nam sugrađani žive još kvalitetnije”, kazao je Plenković.