Plenković: Ovaj smjer HDZ-a ima potporu na sjeveru Hrvatske

FaH

Ovaj smjer HDZ-a ima potporu na sjeveru Hrvatske, poručio je u srijedu predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u Varaždinskim Toplicama, gdje je održao sastanak s dužnosnicima HDZ-a u Varaždinskoj županiji i upoznao ih s aktivnostima Vlade i planovima reformi koje se pripremaju.

Nakon sastanka članova Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom saborskog Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru u Varaždinu, Plenković je posjetio Varaždinske Toplice.

Nakon što je obišao arheološki park i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju, na sastanku sa stranačkim kolegama iz varaždinske Županijske organizacije pojasnio je smjer i dinamiku Vlade u pripremi reformi.

Istaknuo je važnost preuzimanja odgovornosti i rizika za Agrokor, aktivnosti na poreznoj i mirovinskoj reformi, zakone za zaštitu domaće poljoprivrede, izgradnju Pelješkog mosta, kao i ciljeve poput ulaska Hrvatske u schengensku i eurozonu.

“Susret sa članovima stranke, a danas je to bilo u Varaždinskoj županiji, prigoda je da malo pojasnimo smjer aktivnosti Vlade i dinamiku rada u Saboru, planiranje reformi koje slijede tijekom jeseni. Ali, i da pohvalim rezultate HDZ-a na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Varaždinskoj županiji“, rekao je Plenković.

Napomenuo je kako HDZ ima 11 od 28 gradonačelnika i načelnika u Varaždinskoj županiji, te relativno najveći ukupni broj vijećnika u lokalnim jedinicama – 33 posto.

“To je poticaj da ovaj smjer HDZ-a ima potporu na sjeveru Hrvatske, u Varaždinskoj županiji. Uvjeren sam da će članovi HDZ-a ovdje pridonositi još boljim rezultatima u izazovima koji su pred nama“, poručio je predsjednik Vlade i HDZ-a.