Plenković održao sastanak s vladajućima: Opet traže od Pupovca da se ogradi od izjava o Hrvatskoj i NDH-a?!

Izvor: Nacionalno/Ilustracija

U Banskim dvorima u petak je održan sastanak premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima nekoliko stranaka vladajuće većine.

Iz Vlade kažu da je riječ o konzultacijama uoči predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora, ali da se razgovaralo i o drugim aktualnim temama.

Na sastanku su, kako doznaje Hina, među ostalima, bili predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predstavnici SDSS-a, Milorad Pupovac i Boris Milošević te čelnici HNS-a i HSLS-a, Ivan Vrdoljak i Darinko Kosor, kao i predstavnik talijanske nacionalne manjine, potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Prema informacijama Jutarnjeg lista na sastanku se razgovaralo i o narušenim odnosima u koaliciji zbog  Pupovčevih usporedbi današnje države s NDH i izjava o tome da je Hrvatska postala faktor nestabilnosti u regiji. Od Pupovca se traži da pojasni te svoje izjave, odnosno da se do idućeg tjedna ogradi od njih. Navodno Pupovac nije jasno rekao da će to napraviti, ali nije ni odbio tu mogućnost. 

Sudionici sastanka kazali su da bi se Pupovac oko te teme još jednom trebao nasamo sastati s premijerom Plenkovićem. “Argumentirano smo razgovarali, stav je svih da bi bilo dobro da se to riješi u idućem tjednu, da s time ne počne zasjedanje Sabora. Ako Pupovac kaže da nije tako mislio, koalicija ide dalje, uostalom nema bolje koalicije od ove za rješavanja problema manjina. Pupovac nije rekao da to neće napraviti”, rekao je Jutarnjem listu sudionik sastanka.