Plenković: Odlazak profesora Tomca gubitak je za hrvatsku politiku i društvo

Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je u subotu izraze sućuti obitelji u povodu smrti hrvatskog političara i profesora Zdravka Tomca te istaknuo da je njegov odlazak gubitak za hrvatsku politiku i društvo.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku hrvatskoga političara i profesora, gospodina Zdravka Tomca, kojeg sam i osobno dugo poznavao.

U dugogodišnjem aktivnom političkom životu pamtit ćemo ga po doprinosu na mnogim odgovornim dužnostima, napose kao potpredsjednika Vlade demokratskog jedinstva u vrijeme Domovinskog rata, kao zastupnika i potpredsjednika Hrvatskog sabora te kao predanoga sveučilišnog profesora koji je odgojio mnoge naraštaje studenata”, napisao je Plenković.

Podsjetio je da je Tomac, kao aktivni sudionik i suvremenik prijelomnih povijesnih događaja u Hrvatskoj, mnoge od njih zabilježio i raščlanio u brojnim knjigama.

“Odlazak profesora Tomca gubitak je za hrvatsku politiku i društvo. U hrvatskoj povijesti ostat će upamćen kao političar koji je aktivno sudjelovao u demokratskim promjenama društva i stvaranju suverene i slobodne hrvatske države. U ime hrvatske Vlade i moje osobno, primite, molim Vas, izraze iskrene sućuti”, stoji u brzojavu premijera Plenkovića obitelji Zdravka Tomca.