Plenković odgovorio Milanoviću: Opsjednut je onime što radim, veći je stalker od Marasa

Premijer Andrej Plenković u subotu je, uzvratio je na kritike predsjednika Republike Zorana Milanovića, ustvrdivši da je Milanović njime postao opsjednut zbog poraza na parlamentarnim izborima te da je početak sadašnje predsjednikove “tirade” vezan uz otvaranje afere Janaf.

“Nisam uspio vidjeti sve što je Milanović govorio, ali otprilike sam shvatio kuda to sve zajedno ide. Sve više se pojavljuje ta neka vrsta opsjednutosti”, ocijenio je Plenković izjave predsjednika Milanovića koji ga je danas  nazvao ‘kilavcem’ i čovjekom koji ne bira sredstva u javnoj komunikaciji.

Milanović je, ustvrdio je Plenković, “ucviljen jer još pati zbog gubitka na izborima”, a zamjera Milanoviću i to što mu “nikada nije čestitao na pobjedi, ni nakon pet godina”.

“Milanović je opsjednut s onim što ja radim, što sam radio prije, vidimo da se bavi mojom biografijom. Nastoji jako podcijeniti diplomatske mandate koje sam imao u Bruxellesu i Parizu”, rekao je Plenković ustvrdivši da je razlika između njegovih i Milanovićevih postignuća ogromna te da je “Milanović postao veći stalker od Gordana Marasa”.

Na pitanje do kada će trajati to prepucavanje s predsjednikom države, Plenković je odgovorio protupitanjem “Zašto da šutim?” te ponovio svoju ocjenu da je “Milanovićeva tirada” počela  nakon otvaranja afere Janaf.

“Nećete valjda očekivati od mene, kilavca da ja šutim? Pa šta je vama, to je politika”, kazao je Plenković.

Za posljednje Milanovićeve optužbe da Plenković proziva ljude lažovima odgovorio je da proziva lažovima one koji – lažu. “Ako netko ne govori istinu, onda mu treba reći da laže”, rekao je Plenković.

Milanović sebe vjerojatno smatra elitom zbog helikopterske vožnje

Komentirao je i održavanje Kolone sjećanja u Vukovaru, kao i Milanovićevu izjavu da u Vukovar ide elita, a da se poštovanje stradalima može odati i u skladu s epidemiološkim mjerama.

“Sebe Milanović vjerojatno smatra elitom zbog helikopterske vožnje. Ja sebe ne smatram elitom. Moja je želja i obaveza da budemo u Vukovaru 18. studenoga”, rekao je Plenković.

Na Milanovićeve optužbe upućene predsjedniku Kluba zastupnika HDZ-a Branku Bačiću, a vezano uz aferu Fimi medija, Plenković je istaknuo da Bačić nije bio glavni tajnik stranke u vrijeme Ive Sanadera, već kasnije kada je na čelo stranke došla Jadranka Kosor.

“Bit ovog predmeta se odnosi na vrijeme kad je predsjednik stranke bio Ivo Sanader. To što se Bačića spominje da je novac, koji je ostao iz vremena ranijeg predsjednika, predao DORH-u, što je to? Je li to neko kazneno djelo?” upitao je Plenković.

Na ostale Milanovićeve “besramne komentare” Plenković je rekao da nema što reći.

“Što se tiče njegovog kilavljenja s Vijećem za nacionalnu sigurnosti i tome da ne želimo raspravljati o pravima Hrvatima u BiH, tu je pismo na kojem mi odgovaramo na sugestiju da se raspravlja o temi Hrvata u BiH”, rekao je Plenković.

Novinarima je podijeljeno pismo iz Banskih dvora upućeno Uredu predsjednika u kojemu predsjednik Vlade predlaže točke dnevnog reda sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, među ostalim i točku o “položaju Hrvata u susjednim državama”.