Plenković odgovorio Marasu: Plačljivku sam rekao sve što sam imao reći

Umag, 20.07.2019 - Predsjednik Vlade Andrej Plenković stigao je večeras u Umag, gdje će nazočiiti polufinalnom teniskom susretu turnira Croatia Open u Umagu na stadionu "Goran Ivanišević" u teniskom centru Stella Maris.S predsjednikom Vlade teniski susret pratit će potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministar turizma Gari Cappelli. foto HINA/ Daniel SPONZA/ ik

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Umagu gdje je pratio polufinalni teniski susret na Croatia Open-u da je sport važan dio promocije i brendinga Hrvatske.

“Sport je jedan od naših glavnih perli i zato Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica tijesno surađuju s brojnim sportskim savezima. Moramo raditi na tome da nam svaki od velikih sportskih događaja ili uspjeha bude dio naše promocije i našeg brendinga i na tome radimo”, istaknuo je Plenković na ATP turniru u Umagu.

Plenković: U HDZ-u je pobjednički, a Kovač igra u Saboru 

Na pitanje novinara kakvo je stanje “u momčadi HDZ-a” nakon posljednjih događanja te je li Miro Kovač ispao iz momčadi, premijer je kratko odgovorio kako je “stanje pobjedničko” te da “Kovač igra u Saboru”.

Komentirao je današnju izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Gordana Marasa koji ga je nazvao političkom kukavicom te uzvratio da “čovjek očito ima nekih problema”. 

“Došao sam na turnir. Stalkeru i plačljivku sam rekao sve što sam imao reći jučer, čovjek očito ima neki problem, ali držimo se sporta.”

Zamoljen za komentar izjave predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše koji je upozorio na izvještaj Eurosata da je Hrvatska posljednja u Europskoj uniji po izdvajanju za sport, Plenković je rekao da je ova Vlada donijela nacionalnu strategiju sporta i da nikad više novčanih sredstava nije bilo izdvojeno za sport.

“Mislim da više nego prije izdvajamo za sport, a moji ministri i ja zaista činimo sve što možemo da sport bude na dostojanstvenoj razini koju zaslužuje i prisutnošću i dolascima te dijalogom i razgovorom”, istaknuo je premijer.

Govoreći o umaškom turniru, Plenković je ocijenio da se kvalitetno pozicionirao i da predstavlja “pravu atrakciju” i za umaški imidž u pogledu sporta i za cjelokupni turizam.

Plenković: Umaški ATP turnir je sportski, društveni, gastronomski i turistički događaj 

“Umaški turnir je naš jedini ATP turnir koji u kontinuitetu privlači naše najbolje igrače, ali i brojne strane tenisače. Istina je da se igra na zemlji, nakon trave u Wimledonu, te shvaćam da je to uvijek malo osjetljivo za igrače, ali mislim da je to sjajna prigoda jer se radi o društvenom, kulturnom, gastronomskom, turističkom i sportskom događaju”, istaknuo je premijer Plenković.

Podsjetio je da Hrvatska ima i WTA turnir u Bolu koji je reaktiviran te dodao da kroz ta dva turnira Hrvatska može plasirati i pozicionirati svoje igračice i igrače i da to pridonosi promociji hrvatskog sporta.

Polufinalni meč na ATP turniru u Umagu između Talijana Carusa i Srbina Lajovića premijer Plenković pratio je zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom te ministrom turizma Garijem Cappellijem.