Plenković: Objava revidiranih financijskih izvješća Agrokora vjerojatno u četvrtak

Premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković rekao je kako vjeruje da bi u četvrtak, ako revizori dovrše svoj posao, mogla biti objavljena revidirana konsolidirana financijska izvješća Agrokora.

Na upit novinara nakon stručno znanstvenog skupa Zdravlje i zdravstvo: izazovi i mogućnosti – susret profesije i politike hoće li u četvrtak biti objavljeno revizorsko izvješće za Agrokor. Plenković je kazao: Ako revizori dovrše svoj posao, ja vjerujem da da.

Iz Agrokora su prošli četvrtak izvijestili da ni koncern ni PricewaterhouseCoopers (PwC) još nisu završili složeni zadatak pripreme i revizije konsolidiranih financijskih izvještaja grupe te očekuju da će oni biti objavljeni do kraja idućega tjedna.

U međuvremenu, pojedine tvrtke iz sastava koncerna Agrokor izvijestile su da će u popodnevnim satima njihovi nadzorni odbori održati sjednice, a na dnevnom redu će biti usvajanje financijskih izvješća za 2016. godinu. Kako se navodi u objavi Vupika i PIK Vinkovaca, Uprave tih tvrtki podnijele su financijska izvješća nadzornim odborima, koji bi na svojim sjednicama danas trebali usvojiti financijska izvješća za 2016. godinu.