Plenković obećao pomoć države Delnicama

Plenković posjetio Delnice

Premijer Andrej Plenković obećao je u nedjelju da će država pomoći Delnicama i njegovim stanovnicima koji se već nekoliko dana bore sa obilnim snijegom u čijem im čišćenju pomaže i Hrvatska vojska.

“Upravo to smo danas i rekli. Vidjet ćemo cjelinu troškova koji će nastati, ukoliko financijski kapaciteti grada, općina, županije ne budu dovoljni pronaći ćemo načine za sufinanciranje ili dodatne intervencije”, izjavio je premijer nakon sastanka Kriznog stožera, koji je bio zatvoren za javnost, prenosi HRT. Zbog toga, dodao je, i postoje mehanizmi u državnom proračunu, uključujući i proračunske zalihe.

Premijer je pozvao građane da za snježnog nevremena pomognu jedni drugima, da brinu o svojim susjedima, posebno starijima, o onima kojima “treba proviriti”.

Premijer je u Delnice stigao sa ministrima obrane i prometa Damirom Krstičevićem i Olegom Butkovićem, a sastao se sa gradonačelnikom Delnica Ivicom Kovačevićem i županom Primorsko-goranskim Zlatkom Komadinom koji su pozvali državu da pomogne Delnicama u kojima je proteklih dana palo više od metar i pol snijega, a snijeg pada i danas.