Plenković o imovinskoj kartici Krstičevića: Ne djeluje dramatično

Zagreb, 05.01.2020. - Kolinda Grabar-Kitarović obratila se okupljenima u svom stožeru. Na fotografiji Andrej Plenković. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak novinarima kako mu slučaj imovinske kartice ministra Damira Krstičevića ne djeluje dramatično da bi to predstavljalo problem za unutarstranačke izbore u HDZ-u, na kojima bi upravo Krstičević trebao  voditi Plenkovićev izborni stožer.

 Portal Index.hr jučer je objavio da Krstičević u imovinskoj kartici nije prijavio punu kvadraturu i vrijednost vikendice blizu Šibenika,  no ministar je poslije toga objasnio da je porez platio na punu kvadraturu tog objekta i nije oštetio državu.

“Ne djeluje mi ovo tako dramatično. Mislim da je on to sve objasnio”, izjavio je Plenković na upite novinara o imovinskoj kartici ministra Krstičevića.  

Plenković je jutros, prelazeći Markov trg do zgrade Sabora, odbacio i insinuacije o nalogu ministrima i dužnosnicima da korigiraju svoje imovinske kartice.

Zbog zatajenja imovine u imovinskim karticama iz  Plenkovićeve je vlade dosad otišlo četvero ministara – Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić i Milan Kujundžić.