Plenković neće izbaciti Davora Ivu Stiera iz HDZ-a

Izvor: Nacionalno/D.Prša/ Ilustracija

N1 iz izvora bliskih Andreju Plenkoviću doznaje da nisu točni medijski napisi koji navode kako će Visoki sud časti HDZ-a, na inicijativu Plenkovića, izbaciti iz stranke Davora Ivu Stiera.

Podsjetimo, u petak je Davor Ivor Stier u svom istupu uoči Predsjedništva HDZ-a, među ostalim, dao izjavu o klerikalcima i antiklerikalcima u Hrvatskoj.

“Vidite, najveće antiklerikalce ćete naći među vjernicima koji idu svake nedjelje na misu i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk, a najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi ili da ih se spomene s oltara, kad su izbori da ih se možda s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu. I to je loše. taj tip klerikalizma je loš i za Crkvu, loš je za politiku, loš je za drštvo”, kazao je tada Stier.

Nakon te izjave uslijedila je reakcija Andreja Plenkovića koji je kazao da ako je nedopustivo ako je Stier u svojoj izjavi aludirao na nekoga iz stranke.

“Ja mislim da je to nedopustivo. To nije točno. Nije mi jasno ako je aludirao na bilo koga u stranci… Mora se do kraja očitovati”, kazao je Plenković.