Plenković: Ne prihvaćam ostavku Damira Krstičevića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je konferenciju za medije u  Banskim dvorima.

Kao predsjednik Vlade ne prihvaćam ostavku Damira Krstičevića, rekao je premijer.

Riječ je o jednom od 14 požara koji su bili aktivni u protekla tri dana. Požar je došao do grada i razumijem napise u medijima kojima je to atraktivno. Zahvaljujem svima koji su pomogli u gašenju požara koji je zahvatio frontu od 14 km i 4 km po dubini. Materijalna šteta je velika, osjećamo empatiju sa svima oštećenima. Ono što je važno, niti jedan objekt od strateškog značenja nije bio ugrožen niti je oštećen. Sve su to vatrogasci svojom požrtvovnošću uspjeli obraniti, rekao je premijer.

Komentirao je i opasku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović koja je rekla da je Hrvatska vojska mogla biti na požarištu prije. Pripadnici Oružanih snaga dolaze na poziv DUZS-a. Ministar obrane sa suradnicima je jučer predvidio širenje požara i angažirali su HV da dođu braniti raketnu bazu u Žrnovnici. U 15.30 između čelnika DUZS-a i vatrogasaca donesena je odluka o angažmanu HV-a. Angažirano je trenutačno 438 pripadnika Oružanih snaga. Njihov angažman uslijedio je po zakonskoj proceduri, dodao je.

Istodobno su angažirani piloti kanadera i piloti Air tractora. Još jednom im zahvaljujem na nebrojenim satovima leta kojima pomažu u gašenju požara. Angažman Oružanih snaga je pravodoban i učinkovit i također njima zahvaljujem. Zahvaljujem i ministru obrane Krstičeviću, ministru unutarnjih poslova, gradonačelniku Splita i županu kao i drugim vlastima koji pomažu u gašenju požara, rekao je Plenković.

Ne prihvaćam bilo kakav govor o ostavci ministra obrane Damir Krstičevića, završio je konferenciju za novinare premijer Plenković te su slijedila pitanja novinara.