Plenković: Ne namjeravam reagirati svaki dan na nove teze

U Središnjici HDZ-a održana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke. Raspravili smo niz aktualnih tema – aktivnosti u Hrvatskom saboru, aktivnosti Vlade, međunarodnu i gospodarsku situaciju, pripreme za rezime o prvoj godini rada ove Vlade. Donijeli smo nekoliko internih odluka vezenih za funkcioniranje stranke, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Ponovio je stav HDZ-a što se tiče povjerenstva za Agrokor, a to je da se se njegovo osnivanje ne može povezivati s izborom ustavnih sudaca.

Plenković je reagirao i na izjavu ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina koji je rekao kako se u Hrvatskoj vodio građanski rat. Karakter Domovinskog rata i velikosrpske Miloševićeve agresije za Hrvatsku su neupitni. To smo rekli više puta i sa svih razina. Tu za nas nema dilema, rekao je.

O optužbama vlasnika Agrokora Ivice Todorića protiv ministrice Martine Dalić

Ne namjeravam reagirati svaki dan na nove teze i nove insinuacije. Vlada ima vrlo jasan put s dva temeljna interesa – zaštita hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava te funkcioniranje pravne države.

O članovima istražnog povjerestva za Agrokor uopće nismo sada razgovarali. To je na našem šefu Kluba zastupnika i kolegama Saboru da razgovaraju s oporbenim klubovima, izjavio je Plenković nakon sastanka stranačkih tijela.