foto HINA/ Denis CERIĆ

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se u Divuljama, gdje je obišao Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju, i na probleme u brodogradnji kao i na pitanje ima li ministar Kujundžić još uvijek njegovo povjerenje.

Plenković je komentirao prijedlog Zlatka Komadine da se Lex Agrokor proširi i na brodogradilišta:

“Zanimljivo je da od SDP-a sada dolazi pohvala tog zakona. Ono što je važno glede Uljanika, Vlada je u potpunosti angažirana u pogledu programa restrukturiranja, Uljanik je dobio jamstva Vlade u siječnju.

Dok smo mi tu, ministri Horvat i Marić zajedno s HBOR-om gledaju kako premostiti krizu likvidnosti. Dugoročno odgovornost je na upravi i strateškim partnerima”, poručio je, zaključivši da će Vlada napraviti sve kako bi se održala brodogradnja.

Odgovorio je i na pitanje ima li ministar Kujundžić njegovo povjerenje nakon tragične smrti u Zaprešiću:

Puno manje govorimo o uspješnim spašavanjima, nego o ovom jednom, nažalost, tragičnom slučaju, temeljito sam s ministrom prošao nalaze inspekcije Ministarstva i ne mogu reći da sam vidio neku objektivnu odgovornost koja bi dotaknula ministra. Želim da nakon što Zavod za sudsku medicinu donese cjelovito izvješće o uzrocima smrti, tad da govorimo o tom slučaju…

Ministar Kujundžić radi svoj posao, kao premijer i čovjek ću raditi na tome da ne dopuštam hajku na ljude, u konkternom slučaju ministra, jer prema onome što sam vidio, za to nema razloga”, rekao je Plenković apelirajući da se pričekaju rezultati sudske medicine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here