Plenković: “Ne dopuštam hajku na ljude, u ovom slučaju na ministra”

foto HINA/ Denis CERIĆ

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se u Divuljama, gdje je obišao Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju, i na probleme u brodogradnji kao i na pitanje ima li ministar Kujundžić još uvijek njegovo povjerenje.

Plenković je komentirao prijedlog Zlatka Komadine da se Lex Agrokor proširi i na brodogradilišta:

“Zanimljivo je da od SDP-a sada dolazi pohvala tog zakona. Ono što je važno glede Uljanika, Vlada je u potpunosti angažirana u pogledu programa restrukturiranja, Uljanik je dobio jamstva Vlade u siječnju.

Dok smo mi tu, ministri Horvat i Marić zajedno s HBOR-om gledaju kako premostiti krizu likvidnosti. Dugoročno odgovornost je na upravi i strateškim partnerima”, poručio je, zaključivši da će Vlada napraviti sve kako bi se održala brodogradnja.

Odgovorio je i na pitanje ima li ministar Kujundžić njegovo povjerenje nakon tragične smrti u Zaprešiću:

Puno manje govorimo o uspješnim spašavanjima, nego o ovom jednom, nažalost, tragičnom slučaju, temeljito sam s ministrom prošao nalaze inspekcije Ministarstva i ne mogu reći da sam vidio neku objektivnu odgovornost koja bi dotaknula ministra. Želim da nakon što Zavod za sudsku medicinu donese cjelovito izvješće o uzrocima smrti, tad da govorimo o tom slučaju…

Ministar Kujundžić radi svoj posao, kao premijer i čovjek ću raditi na tome da ne dopuštam hajku na ljude, u konkternom slučaju ministra, jer prema onome što sam vidio, za to nema razloga”, rekao je Plenković apelirajući da se pričekaju rezultati sudske medicine.