Plenković nazočio svečanosti na izvoru rijeke Jadro

Premijer Andrej Plenković

U Majdanu, na izvoru rijeke Jadro kod Solina, u utorak su svečano otvoreni radovi na uređenju napuštenog tupinoloma, vrijedni 5,4 milijuna kuna što je prva faza projekta “Jadro izvor života”, svečanosti je nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

“Cijeli projekt (Jadro izvor života) stajat će 25 milijuna kuna i bit će gotov za dvije godine,” a četiri petine tog iznosa bit će nepovratno financirano iz EU sredstava, kazao je Plenković.

 Istaknuo je da se radi o “krasnom projektu” koji će revitalizirati područje izvora rijeke Jadro, emancipirati  prirodnu i kulturnu baštinu i postati novo mjesto okupljanja za mlade.

 Izrazio je zadovoljstvo što u projekt uključeni mladi iz dječjeg gradskog vijeća Solina te studenti splitskog Građevinskog fakulteta koji su dali inicijativu i pripremili taj projekt.

 Istaknuo je kako je Solin, s blizu 30.000 stanovnika, jedan od najpropulzivnijih hrvatskih gradova s pozitivnim prirastom, te pohvalio demografske mjere sadašnjeg i bivšeg solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića i Blaženka Bobana, sada župana splitsko-dalmatinskog.
  Nakon svečanosti na izvoru Jadra, premijer je otišao u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, gdje će pratiti vježbu ‘Sigurnost 19’ – prijenos slika s terena iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. 

 Nakon vježbe će, s ministrom obrana Damirom Krstičevićem i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, potpisati Sporazum o suradnji u gašenju velikih požara na otvorenom prostoru protupožarnim zrakoplovima Oružanih snaga RH. S pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Josipom Granićem, Krstičević će potpisati Sporazum o suradnji između Ministarstva obrane i HGSS-a.

U Zagvozdu na otvorenju podružnice KBC-a Split 

 Premijer Plenković u Zagvozdu će nazočiti svečanom otvorenju Podružnice Kliničkog bolničkog centra Split, uručit će ugovore o sufinanciranju načelniku Zagvozda, gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije.

 U Splitu će sudjelovati na otvorenju početka radova na rekonstrukciji bivšeg Omladinskog hostela doma Spinut u zgradu Inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu, obići će gradilište studentskog doma ‘Bruno Bušić’ te podržati akciju Hrvatske gospodarske komore ‘Kupujmo hrvatsko’.
Iz HDZ-a je, pak,  navaljeno da će Plenković na splitskom Peristilu u utorak navečer nazočiti i predizbornom skupu te stranke.