Plenković na godišnjem kuha, pije kave, igra košarku…

Osijek, 28.06.2020 - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s kandidatima posjetio je Osijek. Na slici Andrej Plenković i Marko Pavić.foto HINA/ ik

Kao što smo već pisali premijer Andrej Plenković s obitelji već četvrtu ljetnu sezonu godišnji odmor provodi u državnoj rezidenciji na Kostabeli, nedaleko Rijeke. Otkrio je kako u stvari provodi godišnji odmor.

Stanovnici su ga prihvatili kao “domaćeg” pa kažu da se šeta u ležernoj odjeći, zaustavljaju ga i s njim se slikaju.

Plenković je u razgovoru za Novi list otkrio da se on i obitelj osjećaju lijepo i da se osjećaju kao ”poludomaći”.

Kaže da će se malo odmoriti, družiti jer vrijeme je za obitelj.

“Ovaj posao, nažalost, za nju ne ostavlja previše vremena. Uživati ću u kavi, u dobrom društvu, odmarati, pomagati supruzi u kuhanju”, kazao je te dodao da je on u kuhinji pomoćna snaga, a supruga je glavna.

U šali kaže da mora paziti na liniju, da je zadovoljan i da se drži po pitanju kilograma dobro, dosta bolje nego prije nekoliko godina… Već je odigrao košarkašku utakmicu s dečkima iz Opatije, ali se još nije okupao, a potrudit će se i uhvatiti malo boje.

“Opatija mi je draga i nekako sam se ovdje već uklopio. Ugodno mi je ovdje, ljudi su jako simpatični i osjećam se dobro, pa zato i dolazim. Volim doći, imam već i neke svoje omiljene punktove, svoj trokut, mjesta koja moram obići – Konzum, tržnica, Mimoza, Tik-Tak. Imam svoje rituale u Opatiji koji neće biti baš svakoga jutra, ali svakih nekoliko dana sigurno”, rekao je u izjavi za Novi list.