Plenković: Karamarko je član stranke, ako se želi vratiti vrata su mu otvorena

FaH

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković komentirao je na zahtjev novinara na marginama primanja Srpskog narodnog vijeća (SNV-a) povodom proslave pravoslavnog Božića mogućnost povratka Tomislava Karamarka u politiku, a osvrnuo se i na slučaj Alojza Tomaševića te situaciju oko Darka Milinovića.

“Ja nikoga još nisam izbacio iz HDZ-a. Osim ovih koji su bili svojim izričajem apsolutno neprihvatljivi”, kazao je Plenković.

“Što se mene tiče, svi koji se hoće angažirati u HDZ-u, koji jesu i aktivni i pasivni, i bivši i budući, dobro su došli”, zaključio je šef HDZ-a i Vlade.

Podsjetio je da je Karamarko član stranke i ako se želi angažirati ima svu slobodu, HDZ je demokratska stranka.

Novinare je zanimalo i je li dobio kakav odgovor od HDZ-ova župana brodsko-posavskog Alojza Tomaševićaod kojeg je stranka zatražila da podnese ostavku, aPlenković je odgovorio da će poštivati rok koji je Tomašević dobio za odluku što je 15. siječnja.

Komentirajući problem vezan uz nezadovoljstvo u ličko-senjskom ogranku HDZ-a koji je raspušten zbog slučaja Plitvice raspušten Plenković je rekao da ne strahuje da će župan Darko Milinović aktivirati svoj saborski mandat i glasati suprotno stranačkoj stezi kako je najavio.

“Teško je biti župan i saborski zastupnik. On je izabrani župan. Napravio je po mom sudu jednu nepotrebnu i neprimjerenu stvar, to smo jučer riješili. Cilj je da HDZ ličko-senjske županije bude pobjednički”, zaključio je Plenković.