Plenković: Kako Milanović zna ima li Most potpise?

Premijer Andrej Plenković rekao je da želi da se potpisi za referendum o covid-potvrdama provjere na najtransparentniji mogući način, ako treba i javno na Trgu Sv. Marka, te je na sumnju predsjednika Milanovića da će vlast vjerojatno probati pokrasti Most, ironično upitao je li on vidovnjak.

Referirajući se na današnju izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića da će vlast, odnosno HDZ, “vjerojatno probati pokrasti” Most, koji je jučer objavio da je prikupio potpise za referendum o covid potvrdama, tako da dio prikupljenih potpisa proglasi nevažećima, premijer je u ponedjeljak navečer, nakon svečane proslave 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice, upitao kako to Milanović zna ima li Most dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma, ironično dobacivši da je predsjednik neki vidovnjak, vidoviti Milan.

Premijer Plenković je u razgovoru s novinarima istaknuo kako on ne zna ima li Most dovoljno potpisa te ih je pozvao da ih iznesu, pokažu te da se stvarno vidi jesu li ih prikupili dovoljno, za što želi da se provjeri na naj transparentniji način.

Nek’ se broje jedan po jedan na Trgu Svetog Marka, što se mene tiče mogu odmah”, dodao je premijer.

Raspudić i Milanović “su vam blizanci”

Upitan da komentira izjavu Nine Raspudića koji je ustvrdio da je tajming sjednice Ustavnog suda povezan s informacijom da su oni prikupili potpise za referendum, premijer je kazao da ne zna što Raspudić govori.