Plenković: Idući tjedan imenovat ću članove PSP-a

Hina

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je najavio da će idući tjedan imenovati članove Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, a nakon toga uslijedit će i raspisivanje natječaja za članove Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme.

“Idući tjedan novi PSP, nakon toga natječaj za novi ERS”, rekao je Plenković na pitanje novinara u Banskim dvorima gdje je zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak najavio uvođenje Informatike kao obveznog predmeta u 5. i 6. razrede osnovne škole.

Ministrica Divjak, koja će, po funkciji, biti članica PSP-a, ponovila je da je HNS inzistirao na tome da u PSP-u budu zastupljeni čelnici institucija i tijela koja sudjeluju i važna su za provedbu Strategije.

“To je važno za provedbu Strategije. Jer je najvažnija zadaća PSP-a da koordinira različite aktivnosti vezane uz provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije”, dodaje ministrica.

Azimov je bio u nastupnom posjetu predstojniku premijerova ureda

Novinari su premijera pitali i koji je bio razlog jutrošnjeg dolaska u Banske dvore ruskoga veleposlanika Anvara Azimova, a Plenković je kazao kako je bio u nastupnom posjetu novom predstojniku njegova ureda, Zvonimiru Frki Petešiću.

“Normalno je da se veleposlanici sastaju s njim i razgovaraju o nizu pitanja”, rekao je premijer te podsjetio da je Vlada na današnjoj sjednici, a nastavno na nedavni službeni posjet predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović Rusiji donijela četiri zaključka vezana uz suradnju dviju država.

“Puno je tema za razloge koji su dovoljni za takve susrete, ali nema ništa spektakularno”, dodao je Plenković. (Hina)