Plenković i ministri na konferenciji u Šibeniku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će u Šibeniku na konferenciji “Dani regionalnoga razvoja i EU fondova”.

Uz predsjednika Vlade na konferenciji će biti i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

Na konferenciji u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade, predstavit će se aktualne politike i razvojni programi kojima je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Hrvatske kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja novčanim sredstvima fondova i programa Europske unije.

Uz ministricu Žalac, uvodne će govore održati premijer Plenković, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, a povjerenik Europske komisije za proračun i ljudske resurse Günther H. Oettinger, prisutnima će se obratiti video porukom. U okviru konferencije, ministrice Žalac i Divjak, ministri Horvat, Ćorić, Butković i Pavić, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković te visoki strani dužnosnici raspravljat će o planovima za sljedeće financijsko razdoblje nakon 2020. te o nepravilnostima u provedbi projekata financiranih iz EU fondova i mogućnostima za brži razvoj putem EU fondova.