Plenković i ministri danas stižu u Slavoniju i Baranju

Beli Manastir

Šesta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održat će se u petak u Belom Manastiru.

Nakon uvodnih obraćanja predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, povjerenice Europske komisije za regionalnu politiku Corine Creţu, osječko-baranjskog župana Ivana Anušića i gradonačelnika Belog Manastira Tomislava Roba, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac predstavit će dosadašnje rezultate Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

O mjerama za unapređenje znanosti i obrazovanja govorit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić o poduzetim i planiranim mjerama poboljšanja sustava gospodarenja otpada i vodnog gospodarstva. Po završetku sjednice Savjeta bit će potpisano 11 ugovora ukupne vrijednosti 640 milijuna kuna, od čega je 70 posto iz EU sredstva.

Prije Sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem premijer Plenković sastat će se s gradonačelnikom Grada Belog Manastira Tomislavom Robom i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem te s povjerenicom Europske komisije za regionalnu politiku Corinom Creţu.

Po završetku sjednice Savjeta, predsjednik Vlade posjetit će Dom Mađara i sastati se s predsjednikom Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Róbertom Jankovicsem te predstavnicima mađarske nacionalne manjine.