Plenković: “HVIDR-a neće stavljati uvijete s kim će se koalirati”

Foto: Nacionalno/H.J.

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u Orahovici da o mogućem izlasku SDSS-a iz vladajuće koalicije najprije želi čuti mišljenje tijela te stranke.

Upitan je li tijekom posjeta Virovitici razgovarao s čelnikom HVIDR-e Josipom Đakićem, budući da HVIDR-a inzistira na tome da SDSS izađe iz koalicije, Plenković je rekao da će razgovarati, ali o tome najprije želi čuti stav tijela SDSS-a.

Plenković smatra kako nije primjereno da netko, u konkretnom slučaju HVIDRA-a, postavlja uvjete HDZ-u s kim će koalirati. “Što se toga tiče odlučivat će HDZ i partneri u parlamentarnoj većini”, rekao je premijer novinarima nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

“Mi ne dirigiramo drugome mišljenja ni stavove, niti poruke koje žele uputiti javnosti. Ima tko odlučuje o parlamentarnoj većini i partnerima”, poručio je.

Upitan ima li predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović punu potporu slavonskog HDZ-a s obzirom da je na tom području popularan nezavisni kandidat Miroslav Škoro, Plenković je kazao da ona uživa potporu cijeloga HDZ-a. “Ne vidim tko bi to, gdje i kako mogao dovesti u pitanje”, dodao je.