Plenković: Financijski odgovorno vodimo i državu i stranku

Zagreb, 30.11.2019 - Klauzura HDZ-a o pripremama i koordinaciji izborne kampanje za predsjedničke izbore. Na slici predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s timom „Odvažno za Hrvatsku“ u  srijedu je bio u Međimurju,a  na predstavljanju tima u Čakovcu je istaknuo da “kao što se financije odgovorno vode na razini države tako se vode i u stranci; nema duga, nema minusa i svi računi su plaćeni.”

U Čakovec je tim “Odvažno za Hrvatsku” došao nakon druženja s članovima u Murskom Središću i Prelogu.

Plenković je u čakovečkim stranačkim prostorijama istaknuo “značaj Međimurja u HDZ-u”, jer su iz najsjevernijeg kraja Hrvatske  saborski zastupnik  Dražen Srpak, europarlamentarka Sunčana Glavak i ministar gospodarstva Darko Horvat.

O svojem timu pak je rekao da su to domoljubi i koji su se “svime što su učinili i više nego dokazali”. Članovima stranke je ponovio da su predstojeći unutarstranački izbori veliki demokratski iskorak,  jer se šest ključnih pozicija bira izravno čime je osnažen svaki član i članica.

„Dobro je da imamo više kandidata jer to pokazuje da se nitko u stranci ne boji izraziti svoje mišljenje što je nova kvaliteta za HDZ“ istaknuo je i dodavo kako njegov tim ne misli isto, ali ima važnu zajedničku crtu – dijele smjer kojim treba ići i HDZ i Hrvatska.

Podsjetio je kako je 2016. obećao političku sigurnost, što znači 76 ruku u Saboru, jer bez parlamentarne većine ne bi bilo projekata pa tako ni onih za Međimurje, ne bi bilo sjednice Vlade u Čakovcu i 3,3 milijarde kuna za međimurske projekte. Istaknuo je kako bez stabilnosti ne bilo ni inicijative za sufinanciranje deficitarnih obrtničkih zanimanja, i ulaganja u vodno gospodarstvo, ni u cestovnu infrastrukturu u Međimurju.

Podsjetio je na gospodarske uspjehe Vlade, među kojima, na gospodarski rast, porezno rasterećenja poduzetnika i građana, veću zaposlenosti i “nikad manju nezaposlenost”, veće mirovine i drugo.  Istaknuo je kako “nema resora u kojem nije bilo pozitivnog predznaka.”

Smatra da je dobar posao napravljen i bavljenjem krizama, poput one Agrokora i brodogradilišta,  kao i potencijalnim današnjim krizama “poput migracijske i koronavirusa kojima se upravlja stručno, politički pažljivo i komunikacijski precizno.”

Tomo Medved se zahvalio doprinosu Međimurja u Domovinskom ratu, a Branko Bančić je rekao kako je današnji HDZ s Andrejom Plenkovićem na čelu upravo tamo gdje ga je smjestio Franjo Tuđman, na desnom centru.

Oleg Butković je podsjetio na brojne infrastrukturne projekte u Međimurju koji se rade ili su u pripremi, poput čakovečke obilaznice, obilaznice Murskog Središća ili Nedelišća.

Ivo Anušić je navodeći dio svojeg životopisa, pogotovo braniteljskog puta, rekao kako ovom timu nitko ne može spočitaviti nedostatak domoljublja.