Plenković: Dubrovačke ljetne igre veliko zadovoljstvo za kulturu i turizam

Premijer Plenković na premijeri „Hamleta“ na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama

Premijer Andrej Plenković poručio je u subotu navečer, nakon premijere tragedije „Hamlet” Williama Shakespearea na tvrđavi Lovrjenac, kako je jako dobar program 70. Dubrovačkih ljetnih igara veliko zadovoljstvo za hrvatsku kulturu i turizam.
 

Plenković je premijeru ocijenio jako dobrom ocjenom, dodavši da mu se čini nešto drukčijom izvedbom od nekih koje je prijašnjih godina imao priliku pogledati na Igrama.

“Čestitam redatelju Paolu Magelliju i čitavoj glumačkoj ekipi, posebno Franu Maškoviću kao prvom Dubrovčaninu Hamletu, koji je bio sjajan. Bilo je vrlo dinamično s dobrom dramaturgijom. U hipu su prošla dva i pol sata“, rekao je Plenković.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek iskazala je zadovoljstvo što se na 70. obljetničkim Igrama ‘Hamlet’ baš na velika vrata vratio na Lovrjenac i u Dubrovniku.

“Sjećam se mnogih ‘Hamleta’ u prostoru Lovrjenca, a ovaj me se zbilja dojmio jer je iznimno relevantan“, zaključila je Obuljen Koržinek.

Premijera tragedije “Hamlet” Williama Shakespearea, u režiji Paola Magellija i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, održana je u subotu navečer na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac kao središnji događaj 70. Dubrovačkih ljetnih igara.

Glumačku ekipu čine Frano Mašković, Milan Pleština, Nikša Butijer, Ermin Bravo, Ivan Colarić, Enes Vejzović, Pjer Meničanin, Hrvojka Begović, Domagoj Janković, Matija Čigir, Bernard Tomić, Karlo Mrkša, Pavle Vrkljan, Ranko Zidarić, Nina Violić, Anđela Ramljak i Miše Martinović.

“Hamlet“ će se na programu 70. Igara naći još 28., 29., 30. i 31. srpnja.

Hina/D.Prša