Plenković: Dogovorili smo s SDSS-om da potpredsjednik Milošević dođe u Knin

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako je s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine dogovoreno da će na proslavi “Oluje “u Kninu  5. kolovoza sudjelovati potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

“Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas”, rekao je  Plenković  gostujući na RTL-u.

Na upit novinarke hoće li u Kninu biti i Milorad Pupovac premijer je odgovorio: “Cijelo vrijeme smo razgovarali o tome da u Kninu 5. kolovoza budu svi članovi Vlade. Ono što sam ja htio i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član Vlade bude u Kninu.”

Plenković je također rekao da će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje te na taj način poslati snažnu poruku Vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta.

Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kada točno odredimo datum, rekao je premijer.