Plenković: Brojnima ide na živce da je HDZ jak i da će pobijediti na izborima

Hina

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u srijedu je smiješnima ocijenio novinarsko pitanje, kao i komentare u medijima, vezano uz navodni naputak članovima stranke da se na stranačkim skupovima plješće samo njemu i domaćinima skupa, ocijenivši protom kako velikom broju aktera na političkoj sceni “ide na živce” dobar rejting HDZ-a i to što će, kako je rekao, uvjerljivo pobijediti na izborima za Europski parlament.

Plenković je u izjavi novinarima rekao kako nema pojam o bilo kakvom naputku o pljeskanju na stranačkim skupovima te na primjedbu novinara kako je primijećeno da su na pojedinim skupovima nekim od članova pljeskalo jače nego njemu odgovorio: “Ne znam imate li neki aplauzometar… Odakle vam to sve?”

“Ja mislim da jednom velikom broju aktera na hrvatskoj političkoj sceni jako ide na živce da HDZ stoji na oko 30 posto – 28,4, 28,8, 29,2, koliko god hoćete – da će uvjerljivo pobijediti na europskim izborima jer je najozbiljnija politička stranka”, poručio je Plenković uoči redovitog polugodišnjeg susreta s veleposlanicima zemalja članica EU koji se održava u povodu rumunjskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Podsjetio je da je, kada je postao predsjednik stranke, najavio da će transformirati i stranku i državu te je naglasio da je stranka sada konsolidirana, poručivši da će HDZ i u budućnosti pobjeđivati u ključnim političkim utakmicama.

“Što se tiče HDZ-a – dakle, da bude sasvim jasno, kada sam postao predsjednik HDZ-a rekao sam da ćemo transformirati i Hrvatsku i HDZ. To radim vrlo jasno i vrlo čvrsto, naravno na bolje”, ustvrdio je.

“Ako pogledate stranku danas i stranku prije – imamo novi moderan statut, imamo predsjednicu države, vladu, parlamentarnu većinu, čak i promijenjenu strukturu parlamentarne većine, uvjerljivo vodimo na razini županija, pola jedinica lokalne i područne samouprave su, što se tiče HDZ-a, naši”, dodao je.

Vezano uz konsolidaciju stranke u financijskom smislu u odnosu, kako je istaknuo, na minus koji je zatekao i pluseve koje stranka ima danas, poručio je: “Volio bih da se netko drugi pohvali s tim rezultatima”.

“HDZ je snažan, pokazuje jedinstvo, izlazi uvijek kao pobjednik u ključnim političkim utakmicama i to ćemo uraditi i u budućnosti”, poručio je predsjednik HDZ-a.

Na ponovljeni upit novinara ima li zabrana pljeskanja, Plenković je ocijenio da su “malo smiješna pitanja, kao i ti komentari”.

Novinari su ga potom pita i tko su ti “neki” kojima smeta dobar rejting stranke, a Plenković je odgovorio kako ih ima “koliko hoćete”.

“Imate ih koliko hoćete, gledajte koliko ima nesretnika”, rekao je.