Plenković: Anto Kovačević borac za hrvatske interese

Premijer Andrej Plenković uputio je u nedjelju sućut u povodu smrti Ante Kovačevića poručivši kako će on ostati upamćen po političkom angažmanu posebo u vrijeme jugoslavenskog komunističkog režima kada se bez ustručavanja borio za istinu, pravednost i hrvatske interese.

Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku hrvatskog publicista i političara, gospodina Ante Kovačevića. S njegovim smo odlaskom izgubili dugogodišnjeg aktivnog sudionika naše političke i društvene scene, stoji u sućuti premijera Plenkovića obitelji Ante Kovačevića.

“Gospodin Kovačević ostat će upamćen i po svom političkom angažmanu kao zastupnik u Hrvatskom saboru, dok se u razdoblju jugoslavenskog komunističkog režima bez ustručavanja borio za istinu i pravednost te zalagao za hrvatske interese. Radi toga je kroz montirani sudski proces završio u političkom zatvoreništvu u Zenici te je osuđen zbog svojih mišljenja i govora, zalažući se za prava hrvatskog naroda. Uime hrvatske Vlade i moje osobno, primite, molim Vas, izraze iskrene sućuti”, poručio je premijer Plenković.