Plenković Američkoj gospodarskoj komori predstavio prioritete predsjedanja EU-om

Premijer Plenković primio je izaslanstvo Američke gospodarske komore u Europi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u ponedjeljak izaslanstvo Američke gospodarske komore (AmCham) u Europi, predstavivši im prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, navodi se u priopćenju iz Vlade. 

Izaslanstvu AmChama, koje je u radnom posjetu Hrvatskoj od 4. do 6. studenoga, Andrej Plenković je uz prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a predstavio i dosadašnja postignuća Vlade po pitanju fiskalne konsolidacije te kreiranja učinkovitog i poticajnog poslovnog i investicijskog okruženja.

Izaslanstvo AmChama u Europi ponudilo je svoja iskustva Hrvatskoj za vrijeme predsjedanja Vijećem EU-a te je predstavilo i svoje prioritetne politike koje se mogu podijeliti u četiri skupine: osnaživanje ljudi, jačanje jedinstvenog tržišta, vodstvo ka globalnoj suradnji te investicije u budućnost.

AmCham predstavlja američke tvrtke u Europi po pitanjima trgovine, ulaganja i konkurentnosti. Cilj im je osigurati razvoj poslovne i investicijske klime koja je usmjerena na gospodarski rast u Europi, zaključuje se u priopćenju iz Vlade.