Pješakinja smrtno stradala u naletu motocikla na zagrebačkom Jarunu

Izvor: Nacionalno/D.Prša

U teškoj prometnoj nesreći u noći s petka na subotu, u Jarunskoj ulici u Zagrebu, smrtno je stradala pješakinja na koju je naletio motocikl, izvijestila je zagrebačka policija.

Nesreća se dogodila nešto prije 1 sat, u Jarunskoj ulici, u blizini Studentskog doma ‘Stjepan Radić’.
Za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te je prevozio 20-godišnjeg putnika koji također nije nosio kacigu.

Dolaskom do kućnog broja 5, prešao je preko pune crte na sjevernu kolničku traku te pretjecao automobile koji su se kretali južnom kolničkom trakom Jarunske ulice i približavali obilježenom pješačkom prijelazu.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza u pretjecanju je naletio na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza, a kretala se u smjeru sjevera.

Nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, vozač je prešao preko južne kolničke trake te izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete.

Od posljedica prometne nesreće pješakinja je preminula te je njezino tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu uz asistenciju ekipe za očevide.

Protiv vozača podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227., stavak 1., 2. i 6., Kaznenog zakona Republike Hrvatske, objavila je PU zagrebačka.

Promet je bio obustavljen zbog obavljanja očevida na dionici Jarunske ulice od raskrižja sa Selskom cestom i Haberleovom od 0.50 do 4.55.