Pioniri maleni naljutili Maria Maksa Slavičeka: ‘Da su imali simbole NDH, policija bi odmah reagirala’

Facebook

Fotografija varaždinskih maturanata naljutila je hrvatskog branitelja, Maria Maksa Slavičeka. Na njoj su, naime, varaždinski maturanti odjeveni u pionirske uniforme s kapama na glavi i maramama oko vrata te drže zastavu na kojoj piše: “Časna pionirska, plan B je Irska”

“Bit će kako ovih dana mladež koja je u pionirskim uniformama slavila svoju maturu nije o ovoj povijesnoj činjenici informirana kroz povijesne knjige i truli obrazovni neo-jugoslavenski obrazovni sustav koji negira istinu i činjenice kako iz drugog svjetskog rata, tako i istinu o Domovinskom Obrambenom ratu iz 90-tih.

Ostaje na obitelji i roditeljima i nama koji znamo tu istinu prenositi na mlađe generacije. Istine radi. Uzimajući u obzir ovu činjenicu valjalo bi se upitati tko je iz sustava odobrio nekažnjeno promicanje simbola totalitarnog Titovog sustava i zašto policija nije reagirala kao što bi recimo reagirala da su maturanti imali odore iz vremena NDH ili napis Za Dom Spremni.

Čini se kako zakon ne vrijedi jednako za sve i svakoga i to je itekako zabrinjavajuće… Borili smo se za izlazak iz te ideologije i protiv takvih simbola i porazili ih u ratu, tko nam ih i zašto nameće u miru? Što time doziva i za čime teži?

Držim kako je to izrabljivanje i zlorabljenje slobode i demokracije koju smo roditeljima, učiteljima i tim maturantima svojom krvlju stvorili mi hrvatski branitelji… Mi koje su tim činom i oni i državni aparat i sustav uvrijedili i obezvrijedili…”, mišljenja je Slaviček. (Dnevno.hr)