Pijanom vozaču koji je bježao policiji zatvor i gotovo 60.000 kuna kazne

Općinsku sud u Zagrebu izrekao je 27-godišnjaku kaznu zatvora u trajanju od 14 dana i novčanu kaznu od 59.754 kuna nakon što je 7. ožujka u Kačićevoj ulici, pijan i bez vozačke dozvole, bezuspješno bježao policiji.

Zagrebačka policija je priopćila da su policajci svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti 27-godišnjaka koji je 7. ožujka oko 3.30 sati pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita upravljao Renault Cliom u Kačićevoj ulici.

Nesavjesni vozač se najprije zaustavio u Klaićevoj ulici, ali je po dolasku policajaca naglo startao te se velikom brzinom dao u bijeg.

Policajci su krenuli za njim te mu davali svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi, no on je nastavio vožnju zagrebačkim ulicama prolazeći kroz crvena svjetla na semaforima i vozeći u zabranjenom smjeru.

Nakon takve vožnje zaustavio je vozilo na Zagrebačkoj aveniji, izašao iz njega i počeo bježati. Ali su ga policajci sustigli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Općinski sud u Zagrebu je 27-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 14 dana, koju je izdržao te mu je izrečena i novčana kazna u iznosu od 59.754 kuna.

Prilikom izricanja presude sud je istaknuo da mu je kao otežavajuća okolnost uzeo činjenicu da je i prethodno kažnjavan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.