Pijani 25-godišnjak uhvaćen u Petrinji u vožnji bez dozvole, bježeći pred policijom

Petrinjska policija privela je 25-godišnjeg mladića koji je pijan vozio automobil varaždinskih registracija bez položenog vozačkog ispita, bježeći pritom pred policijom, izvijestila je u ponedjeljak sisačko-moslavačka Policijska uprava.

 Mladić je doveden na nadležni prekršajni sud, uz optužni prijedlog zbog više prometnih prekršaja.

 Iz PU sisačko-moslavačke navode da je policija prilikom nadzora brzine u petrinjskoj Ulici Mije Srnaka u petak, 28. prosinca, oko 20,30 sati pokušala zaustaviti osobno vozilo varaždinske registracije. No, 25-godišnji vozač se nije zaustavio, već je nastavio vožnju, udario u STOP palicu i pobjegao. Brzom intervencijom policije ubrzo je zaustavljen na raskrižju ulica Trnskog i Filjka, ali je vožnjom unazad svojim automobilom udario u službeno policijsko vozilo, na kojem je nastala manja materijalna šteta.

 Vozač je nakon toga izašao iz auta i pokušao pobjeći, ali se na makadamskom putu spotakao i pao, pri čemu se i lakše ozlijedio.
 Nakon što je uhićen, utvrđen je njegov identitet, a pritom je ustanovljeno kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i pod vidnim utjecajem alkohola (odbio je alkotest). Također je utvrđeno da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

 Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja 25-godišnjak je doveden na nadležni Prekršajni sud. 

(Hina)