PGŽ: Mi smo prva županija u Hrvatskoj s usvojenim proračunom za 2020.

Foto: Hina

Nakon što je u srijedu objavljena informacija da je Ličko-senjska županija prva u Hrvatskoj donijela proračun za iduću godinu, reagirala je Primorsko-goranska ističući da su oni prvi te da su to učinili još 21. studenoga.

Primorsko-goranska županija (PGŽ) prva je županija u Hrvatskoj s usvojenim proračunom za 2020. godinu. Konsolidirani proračun Županije za 2020. godinu nominalno je najveći do sada, i planiran je na razini od 1,32 milijardi kuna, odnosno za 388,5 milijuna kuna više nego u 2019. godini. Kada bi ovom konsolidiranom proračunu dodali još i prihode Županijske uprave za ceste i naših lučkih uprava prešao bi ukupni iznos od preko 1,5 milijardi kuna, istaknula je Primorska-goranska županija.

Ličko-senjska županija izvijestila je da je u srijedu, 27. studenoga na sjednici Županijske skupštine prihvaćen proračun za 2020. godinu. U izjavi za Hinu župan Darko Milinović naglasio je da Ličko-senjska županija prva u Hrvatskoj donijela proračun za iduću godinu, za razliku od prošle godine, kada su zbog nedonošenja proračuna bili provedeni izvanredni izbori.

 Proračun iznosi 382 milijuna kuna, od čega 90 milijuna izvornih prihoda, a župan  Milinović rekao je i da su u odnosu prema prošloj godini smanjena izdvajanja za zaposlene u visini od 1,3 milijuna kuna.

(Hina)