Petrov: Zašto Plenković šuti o velikosrpskim tezama Aleksandra Vulina?

Čelnik Mosta Božo Petrov prozvao je premijera Andreja Plenkovića jer nije reagirao na nedavne izjave srpskog ministara obrane Aleksandara Vulina koji je o Domovinskom ratu govorio u kontekstu građanskog rata.

Podsjetimo, ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, upitan o osudama u Hrvatskoj postavljanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji kojeg se u Hrvatskoj smatra odgovornim za smrt jedanaest branitelja, kazao je kako se oko toga pitanja ne može postići dogovor jer “u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana”.

“U svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko postoji strana u građanskom ratu. I da vas ja sada uvjerim da je srpska istina i istina hrvatska odnosno da je hrvatska istina, istina srpska, niti je ispravno niti je moguće niti to treba raditi.

Nikada se mi nećemo moći dogovoriti oko toga. Oko Oluje primjerice, za nas će Oluja uvijek biti najteži i najtužniji dan, za mnoge u Hrvatskoj ona će biti veliki važan i lijep dan. Ono što trebamo govoriti, ono što trebamo raditi, ono što ima smisla, to je ajde da vidimo kako će ljudi ovdje bolje živjeti” kazao je Vulin.

Post na Facebooku u kojem Petrov proziva Plenkovića zbog nereagiranja na Vulinove izjave prenosimo u cijelosti:

“Zašto Plenković šuti o velikosrpskim tezama o “građanskom ratu” u Hrvatskoj

Ove nedjelje ponovno smo imali priliku svjedočiti verbalnim napadima velikosrpske politike u vidu izjava srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina o „građanskom ratu“ u Hrvatskoj. Pritom su se mogle čuti i izjave o postojanju dviju istina o ratu u Hrvatskoj, o hrvatskoj istini i srbijanskoj istini.

U ime Mosta nezavisnih lista oštro osuđujem izjave kojima se nastoje iskriviti povijesne i pravne činjenice o ratu koji se 90-ih godina vodio u Republici Hrvatskoj, a koji je bio posljedica promašene agresorske velikosrpske politike tadašnje Srbije.

Imajući na umu kako ove povijesne i činjenične vratolomije izvodi ministar u Vladi Republike Srbije, treba zaključiti kako se radi o službenoj politici Republike Srbije koju najoštrije mora osuditi Vlada Republike Hrvatske.

Riječ je o očiglednom napadu na dostojanstvo Republike Hrvatske, Domovinskog rata, hrvatskih branitelja, ali i hrvatskog naroda u cjelini. Stoga se pitam zašto premijer Plenković šuti o velikosrpskim tezama o „građanskom ratu“ u Hrvatskoj?”

[ZAŠTO PREMIJER PLENKOVIĆ ŠUTI O VELIKOSRPSKIM TEZAMA O "GRAĐANSKOM RATU" U HRVATSKOJ]Ove nedjelje ponovno smo imali…

Posted by Božo Petrov on 2. listopada 2017