Petrov vladajućima u Saboru: Sve za fotelju, fotelju ni za što

Foto: Nacionalno/D.Prša

Čelnik Mosta Božo Petrov vladajućima je u srijedu poručio kako se ponašaju po modelu “Sve za fotelju, fotelju ni za što”, te kako umjesto o važnim temama za život građana raspravljaju o ideološkim te ih je upitao kada su zadnji puta na Kubu HDZ-a četiri sata pričali o Agrokoru, poljoprivredi, odlasku mladih iz Hrvatske.

“Kolega Bačiću, kad ste zadnji put četiri sata u klubu HDZ-a pričali o ovim temama? Kad ste pričali o temama u Agrokoru? Kad ste pričali o poljoprivredi? O odlasku ljudi iz Hrvatske? Ja sanjam dan kad će predsjednik Vlade doći i reći svojim saborskim zastupnicima ako se ne popravi situacija, ako ne napravimo reformu javne uprave idemo na izbore, pola vas neće biti tu”, rekao je Petrov nakon stanke na početku saborskog zasjedanja.

Podsjetio je i na ocjenu Europske komisije. “Mi spadamo u tri zemlje koje su ocijenjene neprihvatljivo odnosno nepopravljivo. U prekomjernoj smo neravnoteži, BDP usporava, industrijska proizvodnja pada već tri mjeseca za redom, javni dug je premašio 300 milijardi, država nam se demografski topi kao santa leda. Ako, sad zamislite ovu situaciju, ako ne napravimo reformu pravosuđa i ovo ne postane pravedna zemlja idemo na izbore, pola vas neće biti tu. To bi bilo super!”,  isticao je čelnik Mosta.

“Bojim se da ste zbog borbi za fotelje i osiguranje vlasti izgubili pojam bitnoga. Hrvatski čovjek ne živi od ustaša, od partizana, od ideologija. Od toga živite samo vi”, poručio je Petrov vladajućima. (Hina)