Petrov: Valjda je sad svima jasno da trebamo istražno povjerenstvo

Foto: Nacionalno/D.Prša

Brojke koje smo vidjeli su jako loše, ali pričekat ćemo revidirano konsolidirano izvješće, poručio je šef Mosta Božo Petrov u prvoj reakciji nakon što je Ante Ramljak predstavio prezentaciju revizorskog izvješća PwC-a Agrokorovih kompanija.

Nije pozitivno da se odlaže konstituiranje istražnog povjerenstva u Saboru, valjda je svima jasno da je to potrebno, smatra, kao i da ako se zadrži transparentnost, onda to može biti temelj za gospodarstvo, jer ‘vidjeli smo da postoje zdrave tvrtke’, poručio je Petrov.

‘Što se tiče kaznene prijave koju sam podnio, da nije bilo te prijave i Mosta, ne bi bilo ovoga i teme Agrokora i krpalo bi se HBOR-om’, uvjeren je Petrov, dodavši: “Očekujem da se izvede sve na čistac i da ne bude nikoga tko je iznad zakona”.

Upitan slaže li se sa SDP-om koji smatra da je sada jasno i da ministar financija Zdravko Marić ne može reći da ništa nije znao, Petrov je odvratio: “Imao je i SDP priliku riješiti ovaj problem, a mi smo izašli iz Vlade jer smo smatrali da Marić ne može biti ministar i danas se vidi da smo bili u pravu”.

”Marić je trebao znati što se događa i ne mislim da se on izuzeo”, kazao je Petrov.