Petrov: Todorić će konačno imati mogućnost otvoriti svoju “crnu bilježnicu”

Čelnik Mosta Božo Petrov ustvrdio da će izručenjem Hrvatskoj Ivica Todorić konačno imati mogućnost otvoriti svoju “crnu bilježnicu”, te da će se onda vidjeti koje su mu političke elite pomogle odnosno “tko je tko u Hrvatskoj”.

“Gospodin Todorić konačno će imati mogućnost otvoriti svoju crnu bilježnicu pa vidjeti koje su to političke elite njemu pomogle, koje su to političke elite zažmirile, znat će se tko je tko u Hrvatskoj. Šteta samo što on to sam ne želi napraviti”, izjavio je Petrov u Saboru.

O sastancima u Vladi kazao je da je već o tome sve rekao. “Ovo što se sad pokušava na različite načine prikazati nas istima, zna se tko je razgovarao s Knighthead fondom, tko se sastajao, sve se to zna, to nije Most, to su oni koji su odlučili s HNS-om nastaviti nakon svibnja 2017. je im je odgovaralo onako kako to nije htio Most. Most je htio transparentno i pošteno, a to njima nije odgovaralo”, izjavio je Petrov.

O suradniku Branimiru Bricelju kao izboru Mosta kazao je da je on “nažalost bio predložen od Mosta” kao stručna osoba, ali da Most s njim nije imao kontakte.

“Po svim e-mailovima koji su iscurili može se vidjeti s kim je Bricelj komunicirao i radio i što je Martina Dalić radila”, ustvrdio je Petrov .

“Mi unutar Vlade nikada nismo čuli za ime Knighthead fonda, a onda se u međuvremenu moglo vidjeti da se s tim fondom sastajao Ante Ramljak, da su očito pogodovali”, dodao je Petrov.

Na novinarski upit hoće li ići na predstavljanje knjige Martine Dalić kazao je kako misli da u toj knjizi ne piše ono što se pokazalo iz e-mailova. “Ja ću čekati drugo izdanje”, zaključio je.