Petrov: Pupovca nije briga za Agrokor, on samo puno priča

Foto: Nacionalno/D.Prša

Predsjednik Mosta Božo Petrov gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji kazao je kako on ne vjeruje najavama Milorada Pupovca da bi SDSS mogao glasati za opoziv Martine Dalić koji Most zaziva, a zbog čega je u srijedu sazvao sastanak opozicije u Saboru, javlja N1.

“Ne vjerujem da će Pupovac išta napraviti, on puno priča, ali sumnjam da bi on ugrozio Vladu. Niti je njega uopće uznemirilo išta što se događa oko Agrokora, on ima svoj pravac, njemu je bitno da on ostvari svoj interes u cijeloj toj priči. Za neko veliko opće dobro njega nije briga, to se moglo vidjeti u nekoliko navrata i Plenković to dobro zna”, kazao je Petrov u Vetu.

Na pitanje zašto onda s inicijativom za opoziv Martine Dalić idu svjesno u poraz, obzirom da je i on sam rekao da su manjina u Saboru, Petrov je kazao kako “nema pobjede za Plenkovića u sramotnoj trgovini”.

“Nama je cilj da ako se pokrene inicijativa za opoziv Martine Dalić, a to je pod uvjetom da svi u oporbi mogu disciplinirati zastupnike, da se pojave na glasanju što nije kritika samo SDP-u, da se vidi podržava li većina s HDZ-om, od manjinaca do HSLS-a, Škegrin projekt. Mi želimo da oni konačno prijeđu s riječi na dijela, da podržavaju smjer u kojem ide Agrokor. Nije to ništa sramotno, neka samo to svojim riječima potvrde, jer to će biti signal za budućnost i vidjet će se tko je svjesno zbog svojih ili partikularnih interesa podržao Martinu Dalić”, kazao je Petrov.

Smatra da eventualni opoziv Martine Dalić ne znači i pad Vlade.

“Da se pokaže voljom većine da Martina Dalić nema povjerenje, Plenković može samo zahvaliti saborskim zastupnicima što su bili njegov korektiv i nakon toga može nastaviti kvalitetnije raditi za hrvatske građane”, rekao je Petrov, prenosi N1.

Tvrdi da ne žali zbog Lex Agrokora koji su oni u Mostu izglasali zajedno s HDZ-om.

“Lex Agrokor je neutralan alat koji je produžio razdoblje za srediti gospodarsku situaciju, da ne dođe do kolapsa gospodarstva u Hrvatskoj. Vi s njime možete učiniti dobro i učiniti loše, mi smo dali mogućnost da se napravi čist start, račiste stvari iz prošlosti i napravi čist start. Nažalost oni su donijeli niz loših odluka i oni su otišli u krivom smjeru s roll up kreditom, leširanskim fondovima, gašenjem Istražnog povjerenstva u Saboru ili konzultantskim ugovorima. Ja samo mogu zahvaliti, kako je Dalić rekla paljenjem svijeće na Kamenitim vratima, što niti ja niti Most nismo sudjelovali u svemu što su oni radili od kada su nas istjerali iz Vlade”, kazao je Petrov.

Na današnju opasku Davora Bernardića da opozivom Martine Dalić u Mostu čiste grižnju savjesti zbog donošenja lex Agrokor, Petrov se samo nasmijao i kazao: “Možda Bernardić poznaje mene malo bolje nego ja sebe poznajem, ali nemam namjeru polemizirati s njim preko medija. Nadam se podržati inicijativu za opoziv Martine Dalić i potpuno je nebitno tko će voditi inicijativu. To je obično politikanstvo. Prvenstveno Dalić snosi odgovornost za ovo što se događa u Agrokoru.”

Komentirao je i novi izbor za povjerenika i zamjenicu povjernika za Agrokor.

“Sve se mijenja da se ništa ne bi promijenilo. Sam odabir, čovjek dolazi iz iste baze odakle je došao Ramljak, pokazuje da će smjer procesa u Agrokoru biti isti. Već su glasine da će se taj rok produžavati i to govore svi i meni je toga žao, ali ono što je činjenica jest da se osim postizanja nagodbe trebalo provesti i restrukturiranje, a sada vidimo ne samo da neće biti restrukturiranja, već, nažalost, neće biti nagodbe, već će se to prologirati”, kazao je Petrov.

Komentirajuči mjere SDP-a za spas Agrokora, rekao je kako su oni u Mostu sve to prezentirali prije nekoliko mjeseci.

“Mi smo tražili tri povjerenika, tri člana uprave, ali su u HDZ-u govorili da se to ne može tako raditi i nas su preglasali”, kazao je Petrov.