Petrov pozvao predsjednicu da prijeđe s riječi na djela

Hina

Predsjednik Mosta Božo Petrov pozvao je u srijedu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da “prijeđe s riječi na djela i iskoristi mogućnosti koje ima”, komentirajući tako kritičke poruke koje je ona danas uputila vladi.

“Nemam ništa protiv da se upozorava, jer se treba upozoravati na sve što je loše u Hrvatskoj i sve što se treba promijeniti na bolje. Ja bih samo savjetovao da predsjednica prijeđe s riječi na djela i iskoristi svoje mogućnosti koje ima. Ona ima mogućnost sazvati sjednicu vlade, jasno ih upozoriti, predati svoje inicijative, svoje zakonske prijedloge”, rekao je Petrov novinarima u Saboru.

I vladu i predsjednicu pozvao je da daju konkretne mjere i zakonske inicijative.

“Napravite sve što je u vašoj mogućnosti da Hrvatska stvarno osjeti to. Meni je stvarno dosta predstava. Oni koriste mogućnost svog položaja da bi upozorili na anomalije, a zapravo ne koriste svoj položaj da bi te anomalije ispravili. Mislim da ne treba biti licemjeran, treba konačno početi raditi”, poručio je Petrov.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović upozorila je u srijedu u Krapini, uz ostalo, i da građani moraju osjetiti bolje ekonomske pokazatelje, odnosno osjetiti ih na svojim računima: “U zadnje su vrijeme ističu bolji makroekonomski pokazatelji. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno. Država mora naći način za deblokadu računa i donijeti novi Ovršni zakon”, rekla je.

Također je istaknula da su u ovom trenutku potrebne brze, učinkovite sustavne mjere demografske obnove. “Pozdravljam dosad učinjeno, ali to nije dovoljno. Nužno je što prije donijeti mjere koje će povećati sigurnost radnoga mjesta, posebice za trudnice i majke malodobne djece, te na minimum smanjiti ugovaranje rada na određeno vrijeme,” rekla je predsjednica. (Hina)