Petrov otkrio zašto ne žele suradnju s Domovinskim pokretom

Predsjednik Mosta Božo Petrov potvrdio je u razgovoru za nedjeljni Večernji list da sa suverenistima razgovaraju o suradnji te da je Domovinski pokret o njima iznosio neistine i pokušavao ih ocrniti.

Trenutačno razgovaramo o različitim mogućnostima. Kao i u svemu drugom u Mostu, ponajprije se vodimo idejom kako bi se neki potez reflektirao za dobro Hrvatske, jer je to iznad bilo kakvih interesa stranki. Složimo li se oko zajedničkog izlaska na izbore, on sigurno neće biti potaknut parcijalnim koristima Mosta, kazao je Petrov.

Dodao je da je Most dosad pokazao da s lakoćom može samostalno izaći pred građane na izbore i od njih zatražiti povjerenje na temelju prethodnog rada, jer smo apsolutno svaki trenutak vremena koji nam je dan iskoristili za rad u interesu ljudi u Hrvatskoj.

Na pitanje što bi zajednički izlazak na izbore Mosta i Suverenista donio Hrvatskoj Petrov je kazao da bi potencijalno mogao donijeti “sinergijski učinak, veći broj zastupnika, čime bi se povećale mogućnosti da možemo provesti rješenja za koja smatramo da su potrebna Hrvatskoj, od bolje plaćenih radnih mjesta, veće financijske pomoći obiteljima povećavanjem dječjeg doplatka, većih mirovina do učinkovitije borbe protiv korupcije i očuvanja obiteljskih vrijednosti”.

Na pitanje novinarke Večernjeg lista Ive Boban Valečić zašto se nije mogao naći prostor za suradnju s Domovinskim pokretom Petrov je kazao da ni u politici ni u životu nećete prihvatiti mazohističku suradnju, u kojoj vas se jednom rukom zove, a drugom udara po glavi.

„Zamislite životnu situaciju u kojoj vas netko poziva da mu budete prijatelj, u društvu iza leđa govori i radi protiv vas, a usput vas ucjenjuje da morate prihvatiti ruku, inače ste izdajnik”, kazao je Petrov, prenosi N1.