Petrov o dolasku Vučića: Nisam za prosvjede, treba postojati dijalog

Hina

Čelnik Mosta Božo Petrov, komentirajući u petak najavljeni prosvjed u povodu dolaska srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb, poručio je kako nije za prosvjede jer smatra da treba postojati dijalog.

“Nisam za prosvjede jer smatram da treba postojati dijalog. Ali, treba postojati i odgovornost političara u svim zemljama, pa i u Srbiji. U svim zemljama koje su sudjelovale u tome trebaju definirati što su krivo napravili i ispričati se za to. Samo se na takav način može uspostaviti normalna suradnja dviju susjednih država”, izjavio je Petrov novinarima u Saboru.

Na pitanje smatra li Vučića četnikom Petrov je uzvratio kako se o njegovoj povijesti zna. “Ljudi se, naravno, mogu promijeniti, a pitanje je hoće li on pokazati da se može promijeniti i da može biti odgovoran i ispraviti ono što srbijanska politika nije napravila u ovih 28 godina. Ako želimo uspostaviti normalne odnose, svatko treba prihvatiti odgovornost za djela koja je činio prije 28 godina”, poručio je.

U tom kontekstu odgovorio je i na pitanje o sukobu Pantovčaka i Banskih dvora, posebno o pitanju ratne odštete rekavši kako bi se “obiteljske razmirice u HDZ-u trebale ipak rješavati unutar četiri zida, a ne u javnosti. Pogotovo zato što to šteti Hrvatskoj”.

Petrov je komentirao i javne prozivke da kao potpredsjednik Hrvatskog sabora ne želi voditi sjednice.

“Ne znam u čemu je problem. Borili su se za fotelje i neka sada uživaju. Meni je vrlo ugodna i udobna stolica zastupnika s koje mogu i kritizirati. Ako predsjedam sjednicom ne mogu komentirati što se u tom trenutku događa u sabornici. Ipak, rekao sam im da ako im treba pomoć, ako se više ne mogu nositi s tim dužnostima, neka to kažu i pomoći ćemo”, poručio je. (H)