Petrov: Hoću li biti predsjednički kandidat? – U Mostu nismo o tome razgovarali

Foto: Nacionalno/D.Prša

Predsjednik Mosta NL Božo Petrov izjavio je u četvrtak kako u toj stranci još nisu razgovarali o tome hoće li on biti kandidat za predsjednika države te kako će Most, odluči li ići na te izbore, imati svojeg kandidata.

“Nismo o tome razgovarali u Mostu, ne bavimo se kalkulacijama par godina unapijed, bavimo se onime što smatramo da je potrebno Hrvatskoj u ovom trenutku, a to su zakonske inicijative da ljudi ostanu u Hrvatskoj “, rekao je Petrov novinarima koji su ga pitali je li Most odlučio hoće li on biti predsjednički kandidat?

“Ne znam tko računa na podršku Mosta, kad dođe vrijeme Most će o tome raspraviti, ako budemo smatrali da je potrebno, imat ćemo svog kandidata”, uzvratio je na opasku kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, čini se, računa na podršku Mosta.

Petrov je objasnio i što je želio postići stankom koju je, u ime Kluba, tražio na početku današnje sjednice i zbog koje je dobio opomenu.

Htjeli smo upozoriti na moguću cenzuru slobode govora, danas se u Europskom parlamentu govori o mogućoj promijeni zakona koja će uređivati i autorska prava i slobodu govora, htjeli smo upozoriti da se odvagnu argumenti i postigne komprimis, da se s jedne strane zaštite autorska prava, a s druge ne cenzurira sloboda govora, odnosno internet, objasnio je predsjednik Mosta.

Odbacio je da je njegov potez bio populistički.

To nije populistički, možemo se igrati Poslovnika, ali bitna je poanta, bitno je ono što će se događati i u Hrvatskoj i u EU, dodao je.