Petrinjski plesači uspješni od Portoroža do Kišinjeva

Plesači Sportskog plesnog kluba Petrinia

Protekla dva vikenda petrinjski plesači, članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia, sudjelovali su na dva velika međunarodna natjecanja.

SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas kao najbolji sportski plesni par Republike Hrvatske u starosnoj kategoriji „mladež“ predstavljali su Hrvatsku 28. travnja 2018.g. na Svjetskom prvenstvu u kombinaciji u Kišinjevu u Moldaviji. Kombinacija je najteža disciplina koja zahtjeva od plesača prezetnaciju i latinsko-američkih i standardnih plesova i ukupna ocjena se zbraja za određivanje plasmana. Jakov i Magdalena uspješno su odradili i ovo, najvažnije natjecanje u sportskom plesu, te ušli u četvrtzavršnicu i zauzeli 21. mjesto u svijetu.

Protekli vikend u Portorožu, Slovenija, održan je Junior dance festival 2018., natjecanje za mlađe kategorije u sportskom plesu: juvenile I i II (mlađi osnovci i osnovci) i junior I i II (mlađa mladež i mladež), a od petrinjskih sportskih plesnih parova sudjelovali su SPP Matija Baljak – Klara Autischer (osnovci) i SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas (mladež).

U sklopu Festivala, uz WDSF (WorldDanceSportFederation) natjecanje, prvi put je održano i natjecanje DSE (DanceSportEurope) Children European Grand Prix. Festival je okupio natjecatelje iz 20-tak zemalja, a naši plesači ponovno su se plasirali u sam vrh natjecanja.

Matija i Klara izvrsnim nastupom od četvrtfinala, kroz polufinale, plasirali su se u samo finale, te osvojili 5. mjesto u standardnim, te 6. mjesto u latinsko-američkim plesovima. U dijelu DSE natjecanja zauzeli su 13. mjesto u obje discipline.

Odličan nastup odradili su i Jakov i Magdalena, te u WDSF dijelu natjecanja, u konkurenciji od čak 30 sportskih plesnih parova i od osminefinala, došli su do finala i osvojili 5. mjesto u standardnim i 8. u latinsko-američkim plesovima, dok su rezultatom u DSE dijelu okrunili cijelo natjecanje srebrnom medaljom u standardnim plesovima.